طی دو سال اخیر صادرات زعفران ایران به ایتالیا افزایش داشته است. طبق آمار سازمان توسعه تجارت، تراز تجاری بین ایران و ایتالیا در ۱۰ ماهه اول سال ۹۶ افزایش داشته است. قوانین تجارت زعفران به ایتالیا – صادرات زعفران ایران به ایتالیا و همچنین میزان واردات ایتالیا و کالاهای وارداتی به ایتالیا را در متن زیر مورد بررسی قرار خواهیم داد.افزایشی صادرات گرچه منجر به کاهش حدود ۱۵ درصدی حجم مبادلات تجاری شد اما از طرفی به معنای افزایش صادرات ایران نسبت به سال های گذشته و کاهش واردات از ایتالیا بوده است.
صادرات زعفران ایرانی به ایتالیا
کالاهایی که به ایتالیا صادر می شوند شامل این موارد می شوند.
گوشت و احشاء خوراکی، شیر و محصولات لبنی، ماهی ها و غلات عمده اقلامی است که ایتالیا در گروه کالایی محصولات با منشأ گیاهی و حیوانی وارد میکند.
واردات این گروه کالایی در سال ۲۰۱۴ در مجموع برای این کشور ۳۴ میلیارد و ۴۱۹ میلیون دلار خرج داشته که عمده تامین کنندگان این محصولات این کشورها بودند:
- آلمان
- هلند
- فرانسه
- استرالیا
- اسپانیا
- کانادا
- مجارستان
- و دانمارک
سهم ایران از بازار صادرات این گروه کالایی حدود ۰٫۰۷ درصد معادل ۲۳ میلیون دلار است که عمده کالاهای صادراتی را بادام با ۸٫۵ میلیون دلار، زعفران با ۶٫۶ میلیون دلار و احشاء خوراکی با شش میلیون دلار تشکیل میدهند. این در حالی است که پتانسیل های ایران در این گروه کالایی از جمله در حوزه صادرات آبزیان و محصولات باغی می تواند در صورت بازاریابی مناسب جایگاه مناسبی در این بازار کسب کند. البته صادرات زعفران ایران به ایتالیا از روش های مختلفی صورت می گیرد که در مراحل بعدی به این موضوع خواهیم پرداخت.
وضعیت صادرات زعفران در ایران
بر اساس آمار گمرک ایران بیشترین حجم صادرات زعفران ایران به ترتیب اولویت به کشورهای :
- امارات متحده عربی
- اسپانیا
- چین
- عربستان سعودی
- هند
- سوئد
- هنگ کنگ
- ایتالیا
- تایوان
- قطر
لازم به ذکر است هم اکنون صادرات زعفران ایران به ایتالیا و همچنین به بیش از ۵۰ کشور جهان زعفران ایران صادر میشود. شرکت الماس زعفران با نمایندگی های فعال در کشورهای مختلف دنیا در حوزه صادرات زعفران فعالیت های گسترده ای دارد. علاقمندان به تجارت زعفران به ایتالیا و صادرات زعفران می توانند با متخصصان شرکت ما در ارتباط شوند.
ایتالیا چه کالاهایی وارد میکند؟
گفتیم صادرات زعفران ایران به ایتالیا افزایش داشته اما واردات ایتالیا : طبق آمار موجود، عمده وارداتی که ایتالیا از بازارهای خارجی دارد به ترتیب ارزش دلاری شامل سوخت های معدنی و محصولات پالایشگاهی، صنایع شیمیایی، ماشین آلات مکانیکی و برقی (تجهیزات و قطعات)، فلزات و مصنوعات فلزی، وسایل نقلیه و قطعات، محصولات با منشأ گیاهی و حیوانی، صنایع نساجی، صنایع دارویی و تجهیزات پزشکی، صنایع غذایی، کاغذ و مقوا و اشیاء ساخته شده از آنها، چرم و پوست، صنایع ساختمانی، چوب و اشیای ساخته شده از آن، فرآوردههای آرایشی و بهداشتی و سایر صنایعی است که در ابعاد خردتر به این کشور وارد میشود. در بخش های بعدی باز هم در مورد قوانین تجارت زعفران به ایتالیا مطالبی را بارگذاری خواهیم کرد.
میزان واردات کشور ایتالیا
میزان واردات ایتالیا در سال ۲۰۱۴ معادل ۴۷۱ میلیارد و ۶۵۹ میلیون دلار بود که از این بازار فقط حدود ۴۶۶ میلیون دلار نصیب ایران شد؛ این در حالی است که در بسیاری از گروه های کالایی مورد تقاضای بازار ایتالیا، ایران با توجه به پتانسیلهای موجود توان ورود موثر به این بازارها را دارد. در همین راستا شرکت الماس زعفران جهان در حوزه صادرات زعفران به ایتالیا گام های مهمی برداشت است. در حال حاضر شرکت الماس زعفران جهان در ۸ کشور جهان (هلند – آلمان – اتریش – بلژیک – افغانستان – ترکیه – دبی و ایران) دفاتر و نمایندگان فعال دارد و در زمینه صادرات زعفران فعالیت هستند.
در جدول زیر خریداران زعفران ایران (کشورهای واردکننده زعفران ایرانی) و همچنین میزان صادرات زعفران ایران به کشورهای مختلف در سال ۱۳۹۶ را ملاحظه میکنید.
تیم تحقیقاتی شرکت الماس زعفران جهان بزودی آمار میزان صادرات زعفران ایران و اطلاعات دیگر در زمینه صادرات زعفران در اختیار شما عزیزان قرار خواهد داد.